Complexul Turistic Albota situat într-o locaţie idilică, este renumit în ţară ca cea mai apreciată păstrăvărie românească. Aici vă puteţi bucura de „natura pură”, admirând Valea Arpăşelului cu Căldarea şi Rezervaţia Naturală, înconjurată în stânga de vârful Albota şi în dreapta de vârful Buteanu (2.507 m), dar şi lacurile păstrăvăriei – toate într-un peisaj de neuitat! Fiecare colţişor e atent îngrijit şi în perfectă armonie cu natura.

Ca să mergi la păstrăvăria Albota nu trebuie să fii neapărat iubitor al mâncărurilor pescăreşti. Este suficient să îţi doreşti să ajungi într-un rai al bunătăţilor din Ardeal, atât cele tradiţionale româneşti, dar şi săseşti. Pentru cei care sunt vegetarieni, păstrăvăria Albota este locul ideal unde pot degusta preparate sută la sută bio şi se pot bucura de o oază de linişte şi aer curat, admirând munţii Făgăraşului.

Solarul şi o parte din ferma de legume se află chiar la intrare. Când vezi toate legumele aşa, aranjate la dungă şi exemplar îngrijite îţi creşte inima de bucurie!

80% dintre produsele servite la restaurant sunt eco sau bio şi sunt din producţie proprie. Socata şi sucul lor natural de mere sunt excepţionale! La fel şi îngheţata de casă și papanaşii cu dulceaţă.

La Albota, nimeni nu se poate plictisi! Pentru cei mici este amenajat un parc de joacă, cu un traseu de reflexoterapie, iar într-unul din bazine copiii pot juca baschet în apă. Lângă complex poțiface o plimbare pe ponei sau poţi participa la o întrecere de tir cu arcul. Poţi ajuta la procesul de hrănire al păstrăvilor şi poţi pescui împreună cu întreaga familie. Nu-ţi face griji, primeşti de la gazde tot ce-ţi trebuie: undiţe, momeală şi o găleată cu apă în care să păstrezi captura proaspătă până când pleci acasă.

Te poţi plimba în voie pe oriunde vrei într-un itinerar al miresmelor şi ispitelor culinare, poţi urmări fluxul de creştere al păstrăvilor, poţi vizita carmangeria, afumătoarea şi brutăria proprie unde brutarul coace pâine de casă, cu coajă crocantă, chiar în faţa clienţilor, fără E-uri după o reţetă bătrânească.

Oriunde te întorci, peisajul e mirific. Apă, pădure, munţi cu creste înzăpezite, flori, bănci şi balansoare care te aşteaptă să visezi în ele.

Iar când plimbarea te-a obosit, sau foamea te-a răzbit, restaurantul cu 2 terase şi grădina de vară abia aşteaptă să-ţi facă pe plac. Dacă nu îţi place peştele, nu-i bai! Cei de la Albota au ferme proprii de animale, aşa încât veţi găsi la ei o mulţime de preparate tradiţionale, gustoase şi sănătoase.De altfel ferma de animale se poate vizita dacă sunteţi dispuşi la o plimbare pe jos de 3 km până în localitatea Cârţişoara, acolo unde este localizată. Pentru copii cred că e o experienţă foarte interesantă despre care vor povesti multă vreme.

Ar fi păcat să plecaţi de la Albota cu mâna goală! Puteţi lua şi acasă câteva din bunătăţile de acolo. Le găsiţi de cumpărat la magazinul de la poartă sau la restaurant.